Beijing Modern Dans Topluluğu Gösterisi

“Gece yarısı yağmuru: Arzu” Gao Yanjinzi’nin eseri
Bu eser, 2006 yılında Venedik Bienali’nin talebi üzerine ortaya hazırlanmıştır.
《三更雨•愿 》 高艳津子 作品
2006年威尼斯双年展委约 创作作品

Herkes bu dünyadan gidecek, fakat gerçek anlamda ayrılamayacak. Nihayetinde tekrar döneceğiz.
---Tibet Atasözü
每个人都会离开,但不会真正地离去,我们终将再次回来。 ——西藏谚语

Çin’in geleneksel kültüründeki hayat kavramında, özellikle de “samsara” ve “her şeyin bir ruh sahibi olduğu” anlayışlarında, Doğu kültürüne özgü gizem, inziva ve sükûnet saklıdır.
中国传统文化中对生命过程的理解,尤其对“轮回”和“万物有灵”的观念,使东方文化一直保持着一种神秘、隐逸和静寂的独特气质。

Eser hakkında
“Gece yarısı yağmuru: Arzu”, yazarın “samsara” anlayışına yaklaşımını göstermektedir. Zira, “arzu”nun gerçekleşmemesinden ötürü gerçek anlamdaki ayrılık mümkün olamamaktadır. Gece yarısı, özel bir vakit olarak, gece ile gündüzün, siyah ile beyazın, başlangıç ile bitişin çakıştığı noktadır. Bir gece yağmuru, hayattaki beş kerelik “samsara” içinde sadece “bir anlık”tır. Eserde hayatta en sık rastlanan, Çin’in geleneksel kültüründe birçok anlam barındıran “çiçek, kuş, balık, böcek ve ot” gibi simgeler aracılığıyla iç idealler ile dış dünya arasındaki çelişki ve çatışmalar ifade edilir, hayata defalarca yeniden dönüş esnasında tenin altındaki ruha dair gerçekliğin bulunması arzusu anlatılır.
作品简介:
三更雨,是作者对“轮回”的理解和表达。因为“愿”未了,所以无法真正
离开,“三更”是一个特殊的时刻,是夜与昼,黑与白,终与始的交替重合
之时。一夜的雨,生命的五次轮回不过是其中的一个瞬间。
作品试图通过生活中最常见的,但在中国传统文化里有强烈象征意义
的“花、鸟、鱼、虫、草”来表现内心理想与外部世界之间的矛盾与冲突,
希冀在一次又一次的重生中寻找皮肤下的灵魂的真实。

Beijing Modern Dans Topluluğu
7 Aralık 1995’te kurulan Beijing Modern Dans Topluluğu, yerel sanatın gelişmesini ilerletmeyi, çağdaş sanat eserlerini geleneksel kültür temelinde ortaya koymayı görev olarak benimseyen, yurt içinde ve yurt dışında ün kazanmış bir sanat topluluğudur.
Beijing Modern Dans Topluluğu, 20 yıldan fazla süredir, 100’e yakın seçkin eser ortaya koydu. Kuruluşundan sonra Şubat 1996’da Beijing Poly Tiyatrosu’nda “Kırmızı ve Siyah” adlı eseri sahneleyen topluluk, Ekim 2005’te Çin Kültür Bakanlığı’nın davetiyle Çin ve ABD liderlerinin karşılıklı ziyaretleri döneminde düzenlenen “Çin Kültür Festivali” sırasında ABD’deki John F. Kennedy Gösteri Sanatları Merkezi’nde sahne aldı. 2006 yılında Singapur Sanat Festivali ve Venedik Bienali gibi önemli uluslararası sanat etkinliklerinin davetlerini de kabul eden Beijing Modern Dans Topluluğu, 2007 yılında Hollanda Dans Festivali’nin açılış gösterisinde de eserler sundu. Aynı yıl, topluluğun "Jue" adlı eseri, İtalyan seçkin dans dergisi "Danza&Danza"nın o yılki gösteri ödülüne de layık görüldü. 2008 yılında Fransa’da Lyon Bienali tarafından düzenlenen “Focus Dance” forumuna katılan Beijing Modern Dans Topluluğu, modern dansın dünyaca ünlü ismi Pina Bausch’un daveti üzerine, Almanya’da Duesseldorf Dans Festivali’ne katıldı, 2009 yılında Romanya Sibiu Uluslararası Tiyatro Festivali (Sibfest) ve İsrail Sanat Festivali’ne, 2010 yılında Belçika’da düzenlenen Europalia Sanat Festivali’ne, 2011 yılında İngiltere’de Salisbury Uluslararası Sanat Festivali’ne ve 2012 yılında Çin-Japonya Çağdaş Dans Forumu’na katıldı. Daha sonra topluluk, “Gece yarısı yağmuru: Arzu”, “Suyun feryadı”, “Mutlu bir gezi”, “Ekim: Bahar ayini”, “24 Güneş dönemi: Çiçekler arasından 12 ses” ve “12 Burç” gibi klasik eserleri sahneye koydu ve turlara katıldı. Beijing Modern Dans Topluluğu’nun eserleri her zaman yerli ve yabancı uzmanların dikkatini çekti ve takdirini kazandı.
北京现代舞团
1995年12月7日成立的北京现代舞团,以推动本土艺术发展,在尊重和延续传统文化的基础上创造当代艺术作品为己任,是国内外声名卓著的重要艺术团体。
二十多年里,北京现代舞团推出了近百部优秀作品。从创团后1996年 2月在北京保利剧院首演《红与黑》,到2005年10月应文化部邀请赴美在华盛顿肯尼迪表演艺术中心参加中美两国领导人互访期间的“中国文化节”演出、2006年接受新加坡艺术节、威尼斯双年展等国际重要艺术节的委约创作、2007年受邀委约荷兰舞蹈节开幕作品创作及同年,作品《觉》获得意大利权威舞蹈杂志“Danza&Danza”全年演出大奖、2008年受邀前往法国里昂参加里昂双年展“Focus Dance”论坛、应世界现代舞大师皮娜鲍什女士邀请赴德国杜塞尔多夫参加舞蹈节、2009年应邀参加罗马尼亚锡比乌国际艺术节、以色列艺术节、2010年应邀参加比利时“欧罗巴利亚”艺术节、2011年受邀参加英国索尔兹伯里艺术节、2012年应邀参加中日当代舞蹈论坛;再到《三更雨•愿》、《水问》、《逍遥游》、《十月•春之祭》、《二十四节气•花间十二声》《十二•生肖》等这些舞团经典作品经久不衰的驻场及巡演,北京现代舞团的作品一直受到国内外专家和评论界的广泛关注并获得诸多好评。

Topluluk, Çin’de sanatın gelişmesini ilerletmek ve bir iletişim platformu yaratmak amacıyla 1999 yılında kamusal ve evrensel sanat projeleri de ortaya koymaya başladı.
为推动中国本土艺术发展,创造交流平台,从1999年开始,舞团开始推动一些公益性和普及性的艺术项目。

Beijing Modern Dans Topluluğu, 2003 yılından bu yana, davetler üzerine Avrupa ve Amerika kıtalarındaki başlıca tiyatrolarda 100’dan fazla özel gösteri sahneledi.
从2003年迄今,北京现代舞团应邀在欧美最主流的剧院进行过逾百场的专场演出

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyük elçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilecek etkinlik 5-6 şubat 2018 saat 19.00 da
Prof. Dr Türkan Saylan Gösteri Merkezinde (Maltepe İstanbul )sevenleri ile buluşacak ....