Vakıf Başkanımız Hasan Çapan´ın Ç.H.C.´nin 71. Kuruluş Yıldönümü Kutlama Mesajı

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. Yıldönümü kutlamalarına büyük bir coşkuyla başlanmıştır. Bu vesile ile sizlerin ve değerli Çin Halkının, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlarım.

1 Ekim 1949’dan beri her alanda kesintisiz ilerleyen ve gelişmesini daima devam ettiren Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 71. Yıldönümünü görmekten büyük kıvanç ve onur duyuyorum.

İpek Yolu ile başlayan iki kadim dostun ilişkileri Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ikili ilişkiler daha da güçlenmiş ve aynı zamanda ikili işbirlikleri ile de hızlanmıştır. Karşılıklı yarar çerçevesinde enerji, ulaştırma, bankacılık, iletişim gibi birçok alanda yapılan yatırımlar ve işbirlikleri ile stratejik ortaklıklar pekiştirilmiş ve iki ülkenin istikrarına ve gelişmesine katkı sağlamıştır.

Başkan Xi Jinping’in Çin Halk Cumhuriyeti’nin ilerlemesi üzerine olan büyük idealleri ve kendisinin vizyonu ile öncülük ettiği Bir Yol-Bir Kuşak İnisiyatifi ile de iki ülkenin dostluklarının daha da yoğunlaşarak artacağına inancım tamdır.

Yaşadığımız küresel salgın döneminde Çin Halk Cumhuriyeti Ulusu birbirine kenetlenerek bu salgından başarı ile çıkmış ve aynı zamanda Dünya Milletlerinin sağlığı ve yararı için tedavi yöntemlerini başta ülkemiz olmak üzere insanoğlunun hizmetine koşulsuz sunmuştur. Bu nedenle salgın dönemine rastgelen 71. Kuruluş Yıl Dönümünü görkemli bir gelecek için her zamankinden daha coşkulu, daha samimi ve gönülden kutlarım.

Saygılarımla,

Hasan Çapan