Vakıf Başkanımız Hasan Çapan´ın Çin Halk Kurtuluş Ordusunu´ nun Kuruluşunun 95. Yıldönümünü Tebrik Mesajı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi,

Ekselansları Büyükelçi LİU Shaobin,

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Başkomutanı ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xİ Jinping nezdinde, Çin Halk Cumhuriyeti tarihinde önemli bir mihenk taşı olan, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Nanchang şehrinde kuruluşunun, 95. yıldönümünü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Göstermiş olduğu olağan üstü ilerleme ile artık sadece bölgesinde değil tüm dünyada istikrar, huzur ve barışın önde gelen savunucularından olan Çin Halk Kurtuluş Ordusu mensupları ve Çin Halkı, ne kadar gurur duysalar azdır. Türkiye ve Çin'in, dünya barışına inanmış çok önemli iki ülke olarak, geliştirmekte oldukları ilişkilerini, Savunma alanında da çok daha ileriye taşıyacaklarına ve karşılıklı güven ve saygıya dayalı uzun vadeli stratejik ortaklık temelinde, büyük işler başaracaklarına inancım tamdır.

Çin Halkına ve onun Kahraman ordusuna geçmekte olduğumuz bu zor günlerde başarılar dilerken, sağlıklı,huzurlu,refah ve barış dolu nice yıldönümleri dilerim.

Türkiye Çin Dostluk Vakfı Başkanı
Hasan Çapan