GB Times Türkiye Yayında…

Global bir medya grubu olan GB Times'ın Türkiye şubesi "GB Times Türkiye" yayın hayatına başlamıştır.

28 Ocak 2013 Pazartesi günü GB Times Türkiye stüdyosunda yapılan açılış töreninde, Türk Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan konuşmasında ‘’Çin başta olmak üzere gelişmekte olan ülkeleri daha doğru tanımanın ve ülkelerle ilişkileri daha geliştirmenin Türkiye için taşıdığı büyük öneme inanıyorum. Bu inanç doğrultusunda, GB Times ile el ele verip GB Times Türkiye’yi yayın hayatına başlamasının verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. ‘’ dedi.

Vakıf Başkanımız Hasan Çapan’ın ardından Çin Radyo Film ve TV Ulusal Yönetimi Direktör Yardımcısı Zhang Pimin yaptığı açıklamada; Türk-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan daima Çin ile Türkiye arasındaki anlayış ve dostluk için çaba harcadığından bahsederek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GB Times Türkiye’nin açılışına, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, TRT Dış Yayınları Bölümünnden Mahmut Filiz, TRT Genel Müdür Danışmanı Cengiz Kılıç , İstanbul Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Zhang Qinyang, Çin Devlet Radyo Sinema Televizyon Kurulu (SARFT) Genel Müdür Yardımcısı Zhang Pimin, Çin Merkez Sinema Kurumu’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zhang Hongsen, Çin Merkez Sinema Kurumu’ndan sorumlu ÇKP sekreteri Jiao Hongfen, SARFT Asya ve Afrika Bölümü’nden sorumlu Müdür yardımcısı Chang Jin, CRI Batı Asya ve Afrika Bölümü Genel Müdürü Xia Yongmin’in yanı sıra Türk Çin Dostluk Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, Prof.Dr.Aysel Aziz, Prof. Dr. Emre Kongar, bir çok değerli yazar, akademisyen ve basın mensupları katıldı.