Milli Kütüphane´de Kitap Teslim Töreni Düzenlendi

26 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye-Çin Dostluk Vakfı’nın ve Çin Ankara Büyükelçiliği’nin kitap koleksiyonunda yer alan edebiyat, tarih, kültür, fen bilimleri gibi farklı alanlardan ve disiplinlerden oluşan yaklaşık 500 adet kitap Milli Kütüphane koleksiyonunu zenginleştirmek ve Çin kültürü üzerine çalışma yapan araştırmacılara ve akademisyenlere katkı sağlamak amacıyla armağan edilmiştir.

Törene Çin'in Ankara Büyükelçisi YU Hongyang, Türkiye-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan ÇAPAN, Milli Kütüphane Başkanı  Zülfi TOMAN, eğitim ve kültür çevrelerinden temsilciler başta olmak üzere 100'e yakın seçkin davetli  katıldı.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang törende yaptığı konuşmada, iki ülkenin kitap değişimi ve karşılıklı kitap çevirisi alanında daha çok temas ve işbirliği yapmaları, halklar arasındaki anlayış ve dostluğu daha da arttırmaları, her alanı kapsayan dostluk işbirliği ilişkilerini derinlemesine geliştirmeleri arzusunu dile getirdi.

Milli Kütüphane Başkanı Zülfi Toman törende yaptığı konuşmada, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir ülke olan Çin'in hediye ettiği kitapların Milli Kütüphane için son derece anlamlı olduğunu, bu kitaplar sayesinde Türk halkının ve üniversite öğrencilerinin Çin tarihi ve kültürü hakkında daha çok bilgi edinebileceklerini kaydetti.

Armağan edilen kitap koleksiyonu, Seçkin Çin Nakış Sergisi ile birlikte 26- 30 Mayıs tarihleri arasında Milli Kütüphane Sergi Salonunda ziyaret edilebilinir.