Ankara´da Büyülü İpek Yolu ve Muhteşem Longyuan Gösterisi

Büyülü İpek Yolu ve Muhteşem Longyuan" gösterisi Çin Gansu İl Operası tarafından Ankara'da sergilendi. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye Çin Dostluk Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Deng Li, eşi Hanımefendi Zhang Hua, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Dr. Liu Yuhua, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Necmeddin Akben ve Türkiye-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan gösteriye katılmışlardır.

Program, geleneksel Çin dansı ve müziğini bir araya getirerek, eski kültürel mirası ve modern kültürü 16 farklı bölümde tanıttı. Farklı etnik gruplara ait çeşitli halk melodileri, geleneksel müzik enstrümanı dinletileri, dans ve akrobasi gösterileri izleyicileri büyüledi.