Tibet te Demokratik Reformun 60. Yılı

2019-03-27 11:34:08  cri

Çin Devlet Konseyi'ne bağlı Basın Ofisi bugün "Tibet'te Demokratik Reformun 60. Yılı" başlıklı bir beyaz kitap yayımladı.

2019 yılının Tibet'te demokratik reformun 60. yılı olduğuna işaret edilen beyaz kitapta, demokratik reformun Tibet'in tarihinde en büyük ve en derin sosyal değişim olarak feodal toplumu ortadan kaldırdığı, halkın ülke ve toplumun efendisi haline geldiği ve bütün haklarının garanti altına alındığı belirtildi.

Demokratik reformun Tibet'e parlak kalkınma ufku açtığı belirtilen beyaz kitapta, merkezi hükümetin ve ülkenin diğer bölgelerinden halkın güçlü desteği altında, Tibet'teki tüm etnik grupların harcadığı çabalarla eskiden yoksul olan Tibet'in, müreffeh, sosyal açıdan gelişmiş, iyi ekolojik ortama sahip ve mutlu yaşam koşulları olan yeni bir bölge haline getirildiği kaydedildi.

Beyaz kitaba göre bölgede etnik uyum güçlendirildi, bölücülükle mücadelede zorlu sınavların üstesinden gelindi. Bölge halkının, yeni dönemde Çin'e özgü sosyalizm düşüncesi rehberliğinde ülkenin kalkınmasına destek olmaya devam edeceği belirtildi.