İşte Çin ihracatının 9 yıldız şehri

Her yıl Çin'in ihracatta en başarılı olan şehirlerinin belirlendiği 2018 Amazing China – The Most Attractive Chinese Cities for Expats anketinin yıllık sonuçları açıklandı. Sonuçlar, Çin'in Guangdong eyaletinde yer alan Shenzhen'deki Uluslararası Profesyonel Değişim Konferansı Shenzhen Forumu'nda açıklandı.

Sonuçları Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Başkan Yardımcısı Zhang Jianguo açıkladı.

SHANGHAI BU YIL DA ZİRVEDE

Çin'in finans merkezi olan Shanghai, bu yıl da birinci sırada yerini alarak üst üste altıncı yıl boyunca çalışmak ve yaşamak için göçmenlerin favori şehri olarak öne çıktı.

Shanghai'yi sırasıyla Beijing, Hefei, Hangzhou, Shenzhen, Suzhou, Qingdao, Tianjin, Xi'an ve Wuhan takip etti.

GÖÇMENLERİ ÇEKME POTANSİYELİ EN YÜKSEK OLAN ŞEHİRLER HANGİLERİ?

International Talents dergisi tarafından hazırlanan anket, ayrıca göçmenleri çekme potansiyeli en yüksek şehirleri de seçti. Buna göre sırasıya Xiamen, Nanjing, Urumçi, Guangzhou, Xuzhou, Haikou, Kunming, Jinan, Dalian ve Chengdu göçmenleri çekme potansiyeli en yüksek şehirler olarak duyuruldu.

Çin son yıllarda yabancıların Çin'e gelmesi için çalışma izni sistemi ve gurbetçiler için de vize sistemi uyguluyor. Bu sistemler Çin şehirlerinin yabancılar için daha cazip hale gelmesini ve daha fazla gurbetçinin Çin'de daha iyi bir yaşam sürerek çalışmasını sağlıyor.

2010 yılından bu yana her yıl yapılan Amazing China isimli anketin bu yılki oylaması 2018 yılı Kasım ve Aralık aylarında düzenlendi. Ankete 239 uzman, 2 bin 815 yabancı uzman ve 94 bin 849 internet kullanıcısı katıldı.

Bu yılki oylamaya Nobel Ödüllü dört uzman isim de yerini aldı. Oylama katılan uzmanlardan Arieh Warshel 2013 Nobel Kimya Ödülü, Edvard I. Moser 2014 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, Konstantin Novoselov 2010 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü ve Michael Young 2017 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahibi. Bu dört isme bu yıl 2010 Turing Ödülü sahibi Les Valiant da katıldı. 16.04.2019  cri türk