Çin Halk Kurtuluş Ordusu nun 92. kuruluş yıl dönümü resepsiyonu

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla başkent Beijing'de dün bir resepsiyon düzenlendi.

Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen resepsiyonda Çin Merkezi Askeri Komisyonu ve Devlet Konseyi Üyesi, Savunma Bakanı Wei Fenghe bir konuşma yaptı.

Wei Fenghe konuşmasında, Çin'in barışçıl kalkınma yolunda devam edeceğini ve savunma politikalarını kararlıkla izleyerek, ortak kader topluluğu oluşturulması için çaba harcayacağını söyledi.

Çin ordusunun Çin'in egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarları savunduğunu vurgulayan Wei Fenghe, ortak, entegre, işbirliğine açık ve sürdürülebilir bir yeni güvenlik ilkesi izleyerek dünya ülkelerinin ordularıyla birlikte askeri iletişim ve işbirliğini derinleştirdiklerini, dünya barışı ve kalkınmasına daha büyük katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Wei dünyada "tek bir Çin" bulunduğuna ve Taiwan'ın Çin'in bölünmez bir parçası olduğuna işaret ederek, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü kararlılıkla koruyacağını sözlerine ekledi. cri türk