Ailelerin vazgeçilmezi Bahar Bayramı Gala programı

Bahar Bayramı, dünyadaki tüm Çinliler tarafından kutlanan binlerce yıl öncesine dayanan geçmişi olan geleneksel bir değeri oluşturuyor.

Çinliler, Bahar Bayramını aileleri ile bir araya gelerek geçirirler. Özenle hazırlanan lezzetli yemekler eşliğinde hep beraber bir ziyafet yaşanır. Televizyon ekranlarında ise "Bahar Bayramı Gala" izlenir. Bahar Şenliği Galası, saat 20.00'dan itibaren yayınlanmaya başlayıp 00.30'a kadar devam eder. Gala programını 1983'ten bu yana Bahar Bayramının ayrılmaz bir parçası oldu.

BÜTÜN HALKLAR İLE HEP BİRLİKTE YENİ BİR YILA ATILAN ADIM

Komedi şovları, dans, müzik ve akrobasi içeren şov, popüler sanatçılar tarafından Çin halkına sergilenir. Gala, Han ve 55 halka ait sanatı, içeren bölümlerden oluşur. Çin'in her yerinden ve her yaştan insanı eğlendirmek için tasarlanmıştır.

Moğolca, Tibetçe, Uygurca, Kazakça ve Korece olmak üzere Çin'de yaşayan etnik grupların dillerine ve Çincenin başlıca lehçelerine de çevrilen galanın, ABD, Rusya, Brezilya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 170 ülkenin medya platformlarında yer aldığı görüldü.

YEDİDEN YETMİŞE HERKES İÇİN EÐLENCE

Örneğin, gençler en sevdikleri şarkıcılar tarafından sunulan pop müziğin keyfini çıkarırken, yaşlılar komedi atışmaları ile kahkahalara boğuluyor. İnsanlar ayrıca canlı piyango çekilişine katılarak şanslarını deniyorlar.

Ünlüler, dünyanın en büyük izleyici kitlesi için Gala sahnesinde performans göstermenin heyecanını yarışıyor. Burada çıkan şarkılar genellikle viral oluyor, aktörler ve şarkıcılar bazen Gala gösterisinden sonra doğrudan yıldızlığa giriş yapıyor.

Özellikle komedi şovlarının temaları, aile hayatı, iş ve okul gibi günlük hayattan seçilerek izleyicilerin kendilerini ekranda görmesini sağlarken samimi anlar yaşatıyor. Beş saatlik bir gösteri, geride bırakılan yılda neler olduğunu anlamak için en iyi fırsatı oluşturuyor.

ANA VATAN İÇİN EN İYİ DİLEKLER

Neredeyse her yıl Gala, tüm sanatçıların birlikte söyledikleri "Unutulmaz Bu Gece" şarkısı ile bitiyor. Şarkı "Bu gece, nerede olursanız olun, evden ne kadar uzakta olursanız olun, ana vatanımız için en iyi dilekleri dileyin." sözleri ile bitiyor.