Xi Jinping salgına öncelik verilmesi gerektiğini yineledi

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi, yeni koronavirüsünün neden olduğu salgının önlenmesi ve kontrolü hakkında bir toplantı düzenledi. ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping toplantıya başkanlık etti.china daily

Toplantı, 10 gün içinde salgına karşı mücadeleyle ilgili ikinci toplantıydı. Toplantı saatine kadar onaylanmış resmi koronavirüsü vakası 17,205 olarak kayıtlara geçerken ölü sayısı 361 olarak bildirildi.

Xi, salgının patlak vermesinden bu yana, salgınla mücadeleye büyük önem veren ÇKP Merkez Komitesi'nin, tüm sektörlerin salgını önleme ve koruma çalışmalarını tüm hızıyla hayata geçirmesine öncülük ettiğini söyledi. Bu mücadelede zafer kazanmanın önemini vurgulayan Xi, salgını önleme ve kontrol sonucunun insanların yaşamını ve sağlığını, bütün sosyo-ekonomik istikrarı ve ülkenin dışa açılmasını doğrudan etkilediğinin altını çizdi.

"TIP ÇALIŞANLARI SAYGIYI HAK EDİYOR"

Öte yandan, salgının önlenmesi ve kontrolüne yönelik her türlü çabadan övgü ile bahseden Xi, ulusun salgına karşı bir savaş başlattığını söyleyerek ön cephede savaşan sağlık çalışanlarının büyük saygıyı hak ettiklerini açıkladı.

Toplantıda toplum temelli önleme ve kontrol çabalarının güçlendirilmesi ve Bahar Bayramı tatilinden sonra kitlesel nüfus akışlarının ortasında virüsün yayılmasını önlemek için her türlü çabayı gösterme çağrısı yaptı.

EKONOMİK HEDEFLER UNUTULMAMALI

Salgının ülke ekonomisi üzerindeki etkisini de masaya yatırıldı. Virüse karşı mücadelede tedbirleri güçlendirirken reform, kalkınma ve istikrarı teşvik etmek için koordineli çabalar sarf edilmesi gerektiğini, özellikle de müreffeh bir toplumun inşasını tamamlama hedefinin unutulmaması gerektiği vurguladı. Bu yılın sonuna kadar yoksulluğun tamamen ortadan kaldırılması ana hedef olarak görülüyor.

Yeni koronavirüs salgını önümüzdeki 10 ila 14 gün içinde zirveye ulaşabileceğini söyleyen Uzman Doktor Zhong Nanshan pazar günü yaptığı açıklamada, "Salgın hâlâ büyüme aşamasında ancak ülke çapında büyük bir faciaya yol açmayacak. Alınan önlemler ile durdurabilecek bir virüs salgını." ifadelerini kullandı.