Çin de çalışanlar işbaşı yapıyor, hükümetten gerekli tedbirleri alma çağrısı

Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bildiride, işletmelerin işbaşı hazırlıklarını yaparken salgının önlenmesine dair çalışmaları güçlendirmesi gerektiği ifade edildi.

Bahar Bayramı tatilinin sona ermesiyle Çin genelindeki çalışanlar işe dönmeye hazırlanıyor. Çin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, bu günlerde kentlerdeki günlük ihtiyaçlar ve gıda tedarikinin teminat altına alınması için çabaların artırılması çağrısı yapıldı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun paylaştığı verilere göre, 7 Şubat itibarıyla Çin genelinde cerrahi maske üreticilerinin yüzde 73'ü, tahıl üreticilerinin ve imalat şirketlerinin yüzde 94,6'sı üretime başladı. Doğal gaz, elektrik ve petrol tedarikinde aksaklık yaşanmazken, sivil havacılık, demir yolu ve deniz yolu taşımacılığı faaliyetleri normale döndü.

Komisyon'dan yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde Çin'de fiyatlarda istikrarın korunacağı kaydedildi.

8 Şubat itibarıyla Çin'in 36 başlıca kentinde pirinç, un ve sofralık yağ gibi gıda ürünlerinin fiyatlarının istikrarlı olduğu, 15 çeşit sebze fiyatlarında ise 30 Ocak'a göre yüzde 10 oranında düşüş gerçekleştiği bildirildi.

Bu arada salgının en çok etkilediği Hubei eyaletinde halkın gündelik ihtiyaçlarının fiyatlarında düşüş görülürken, eyaletin merkezi Wuhan'da tarımsal ürün marketlerinin ve pazarların aşamalı olarak açılması için çabalar yoğunlaştırılıyor.cri