Uluslararası yolcu uçuşları ne zaman açılacak Cevap geldi

Çin Sivil Havacılık İdaresi uluslararası uçuşların ayarlanması hakkında bir bildiri yayınladı ve uluslararası yolcu uçuşlarının sayısını ayarladı.

UÇUŞLAR PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM EDECEK

Sivil Havacılık İdaresi'nin 12 Mart'ta yayınladığı uluslararası uçuşlarla ilgili 5. versiyon planına dahil olan uçuşlar planlandığı gibi devam edecek. Her hava yolu şirketi herhangi bir ülkeye yalnızca bir rota açabiliyor ve her rota haftada en fazla bir uçuş gerçekleştirebiliyor. Her yabancı hava yolu şirketi Çin'e sadece bir rota açabiliyor ve her rota haftada en fazla bir uçuş gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, her hava yolu şirketi, kendi destinasyon noktasını değiştirebiliyor.

PLAN DIŞINDAKİ YABANCI HAVA YOLU ŞİRKETLERİ DE ÇİN'E UÇUŞ GERÇEKLEŞTİREBİLECEK

8 Haziran'dan itibaren 5. versiyon planına dahil olmayan yabancı hava yolu şirketleri, kendi işletme lisansı kapsamında alım kapasitesine sahip olan bir şehri seçip haftada bir uluslararası yolcu rotası gerçekleştirebilecek.

İdareden açıklanan alım kapasitesine sahip olan kent listesinde Beijing, Shanghai, Guangzhou ve Wuhan dahil olmak üzere 37 kent bulunuyor.

DEVRE KESİCİ VE TEŞVİK YÖNTEMLERİ

Öte yandan 8 Haziran'dan itibaren Çin'in ilgili kurumları özel mekanizma oluşturarak, uçuşların inişinden sonra yolcuların nükleik asit testi sonuçlarına göre uçuşlara devre kesici ve teşvik tedbirlerini uygulayacak.

Hava yolu şirketinin aynı rotadaki uçuş seferlerinde yolcuların nükleik asit testi sonuçlarında devamlı 3 hafta negatif çıkması durumunda şirket haftada bir uçuş artırabilecek ve haftada maksimum 2 uçuşa çıkarabilecek.

Ancak hava yolunun aynı rotadaki uçuş seferlerinde yolcuların nükleik asit testi sonuçlarında pozitif olan yolcu sayısının 5'e ulaşması durumunda şirketin rota faaliyeti bir hafta boyunca askıya alınacak; 10'a ulaşması durumunda şirketin rota faaliyeti 4 hafta boyunca askıya alınacak.cri türk