3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı na Katılan Şirketler Birliği nin köprü rolü güçleniyor

3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na Katılan Şirketler Birliği'nin "köprü rolü" giderek güçleniyor.

3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na Katılan Şirketler Birliği'ne bağlı Kamu Sağlığı ve Salgınla Mücadele Komitesi ile Süt Sanayii Komitesi dün Shanghai'da resmen kuruldu. Birliğe üye 35 şirket ve fuarın organizatörleri arasında işbirliği ve stant açmayı öngören 3 yıllık anlayış muhtırası imzalandı.

Birliğin birinci toplantısı dün Shanghai'da gerçekleştirildi. Güney Koreli Hyundai, ABD'li Dow Kimyasal, Japon şirket Shiseido, Yeni Zelanda'dan Theland, Almanya'dan Siemens, Fransa'dan Michelin ve İngiltere'den Astra Zeneca'nın da aralarında bulunduğu birliğe üye yabancı şirketler, imzaladıkları anlayış muhtırasında 3 yıl boyunca fuara katılım ve işbirliği taahhüdünde bulundu. Toplantıda 3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na Katılan Şirketler Birliği Tüzüğü de yayımlandı.

Adı geçen tüzük gereğince, birliğin dönem başkanlığı mekanizması oluşturulacak, birliğe bağlı komitelerin rolü pekiştirilecek. Komiteler, faal oldukları sektörlerin gelişme eğilimini analiz ederek, sürdürülebilir gelişme hakkında önerilerde bulunacak. Ayrıca komiteler, endüstriyel zincir kaynaklarını birleştirerek ilgili şirketlerin fuara katılmalarını teşvik edecek ve böylece Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nı yeni iş birliği platformu haline getirecek.

Kamu Sağlığı ve Salgınla Mücadele Komitesi, Covid-19'la küresel mücadelenin güçlendirilmesi bakımından hayati önem taşıyor. Komite'nin başkan yardımcılığını üstlenen Abbott Şirketi'nin hızlı teşhis işlerinin Çin ayağından sorumlu Qiu Jianhua, basına verdiği demeçte, önümüzdeki günlerde ortaklarıyla yeni çözüm planları ve iş birliği modelleri geliştirme çabalarını artıracaklarını, bu suretle Çin dâhil tüm dünya ülkelerinin salgınla mücadelesine yardımcı olacaklarını kaydetti.

Edinilen bilgilere göre, 3. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda ilk kez kamu sağlığı ve salgınla mücadele temalı bir alan kuruldu. 50 şirket, söz konusu alanda stant açmak için başvuru yaptı. Bu şirketlerin stant alanının yüz ölçümü 10 bin metrekareyi buldu.

Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na Katılan Şirketler Birliği, 2018 yılında düzenlenen Birinci Çin Uluslararası İthalat Fuarı esnasında resmen kuruldu. Birlik; fuara katılan şirketler arasında değişim ve iş birliğini pekiştirmeyi, bilgi ve kaynak paylaşımını güçlendirmeyi, Çin ve yabancı ülkeler arasında ticari iş birliği hususunda önerilerde bulunmayı amaçlıyor. Şu ana kadar 23 ülkeden 142 şirket, birliğe üye oldu.cri türk