Çin in geliştirdiği AG600 amfibi uçak ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Çin'in bağımsız bir şekilde geliştirdiği AG600 büyük amfibi uçak bugün Shandong eyaletinin Qingdao kentinde deniz üzerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Çin'in uçak üreticisi Havacılık Endüstri Kurumu'ndan (AVIC) verilen bilgiye göre, bu sabah saat 10.18'de uçak Qingdao'nun sularından kalktı ve yaklaşık 31 dakika boyunca uçtuktan sonra test uçuşu tamamlandı.

AVIC, söz konusu denizden uçuşun, bu büyük amfibi uçak için 2017'de karadan ilk uçuşun ve 2018'de su deposundan kalkışının ardından en önemli ilerleme olduğunu açıkladı.

AG600 büyük amfibi uçak, su kaynağı ile yangın noktası arasında mekik dokuyup su alır ve yangın söndürmeye kalkışabilir. En fazla 12 ton su taşıyabilen amfibi uçak, tek seferde 4 bin metrekarelik alandaki yangını söndürebilir. Uçakla ayrıca alçak irtifada arama yapılabilir, su yüzeyinde park edilmiş vaziyette arama-kurtarma operasyonu başlatılabilir ve tek seferde 50 kişi tahliye edilebilir.cri türk