10. Beijing Uluslararası Film Festivali başladı.

10'uncu Beijing Uluslararası Film Festivali (BJIFF) 22 Ağustos'ta başladı. Koronavirüs salgınından bu yana Beijing'de düzenlenen ilk büyük ölçekli etkinlik olan festival, izleyicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için "çevrimiçi ve çevrimdışı" ortamlarda gerçekleşiyor.

Bu yıl BJIFF'in teması "Paylaşılan Bir Hayalin Peşinde" olarak belirlendi. Festivalin başlamasından bir gün önce "The Eight Hundred" filmi ülke çapında sinemalarda büyük ilgi gördü. Sinemaların yeniden açılmasından bu yana ilk yurt içi gişe rekorları kıran film, seyircinin büyük beğenisini kazanmış durumda. Salonlarda sadece yüzde 50'lik katılım sınırı ile film sadece iki günde gişede 600 milyon yuan gelir ile rekor kırdı. Bu performans, Çin film endüstrisinin yeniden canlanabileceğine dair bir sinyal gönderiyor.

22 Ağustos itibarıyla ülkenin tek günlük gişesi 200 milyon yuan'ı aştı ve ülke çapındaki sinemaların yüzde 85'i yeniden çalışmaya başladı. "Leap", "My People My Homeland," "Mulan" ve "Legend of Deification" en çok izlenenler arasında. Hengdian ve Qingdao'daki film stüdyolarındaki yüzlerce film ekibi işe geri döndü. Film endüstrisinin canlanması salgının yok olmaya başladığının bir diğer kanıtı.

SALGIN SEKTÖRE DEĞİŞİKLİKLER GETİRDİ

Film dağıtım platformları, geleneksel sinemalar yerine çevrimiçi hizmete yöneldi. Örneğin, "Mulan" filmi, salgının şiddetli olduğu birçok ülkede bir sinema gösterimini iptal etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) AMC sinemaları ve Universal, alışılmış 70 gün yerine 17 günlük bir yayın vizyon olacağı yeni bir anlaşma üzerinde anlaştılar. Çin'de animasyon filmi "Miao" VOD platformlarına taşınmadan önce sadece bir hafta vizyonda kalmıştı.

Film dağıtıcıları için, çevrimiçi dağıtımın maliyeti nispeten düşük. İzleyiciler için, çevrimiçi izleme daha esnek ve kullanışlı olsa da sinemalardaki izleme deneyimi sağlanamıyor.

Geçmişte, dağıtımcılar filmlerinin başarılı bir şekilde gösterilmesini sağlamak için sinemalarla iyi bir ilişki kurmak için ellerinden geleni yaptılar. Yeni dağıtım şeması uygulamaya konduğunda, birçok küçük sinemadan güçlü bir muhalefet geldi. 100 günden fazla süredir kapalı olan sinemalar, film ücretini peşin ödemenin haksızlık olduğunu savundu.

Yapım, dağıtım ve gösterim film endüstrisinin vazgeçilmez parçalarıdır, Üçü birbirine bağlıdır. Bu nedenle, birlikte zor zamanları atlatmak için açık bir şekilde daha fazla anlayışa ve iş birliğine ihtiyaçları var.