Volkswagen´den Çine 15 milyar avroluk yatırım

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, 2024 yılına kadar elektrikli taşıtların dünyada yaygınlaşması için 33 milyar Euro yatırım yapacaklarını, sermayenin 15 milyar Euro'luk kısmının sadece Çin piyasasına gideceğini açıkladı.

Herbert Diess dün Çin'in Haikou kentinde düzenlenen Dünya Yeni Enerjili Araçlar Konferansı için sosyal medya hesabında bir video mesaj paylaştı.

Herbert Diess, Volkswagen'in 2024 yılına kadar küresel elektrikli otomobil piyasasına 33 milyar Euro sağlayacağını ve bu meblağın 15 milyar Euro'luk kısmının sadece Çin piyasasına ayrıldığını açıkladı.

Diess, Çin ile birlikte "zorlukların üstesinden ortaklaşa gelinmesi, sınır ötesi ortaklıklar, iş birliği ve çifte kazanç" ilkelerini benimseyerek, yeni koronavirüs (Covid-19) salgınının en zor aşamasını atlattıklarını vurguladı.

Saf elektrikli taşıtların, üretim maliyeti ve çevre üzerindeki etkisi hesaba katıldığında karbonsuzlaşma bakımından doğru bir tercih olduğunu belirten Diess, araçlarının ömrü boyunca "karbon nötr" olmasını sağlamaya çalıştıklarını bildirdi.

Volkswagen Çin'in CEO'su Stephan Wöllenstein, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Çin liderlerinin 2030'a kadar karbondioksit emisyonlarını en aza indirme ve 2060'dan önce "karbon nötr" hedefine ulaşma yönündeki tahhütlerini takdirle değerlendirdi. Wöllenstein, Volkswagen'in Çin'in iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını desteklediğini söyledi. cri türk