Çin ekonomisinin toparlanması, Asya ülkelerinin ekonomilerine güç katıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli dünyanın en büyük bağımsız yatırım yönetim şirketlerinden Invesco, Çin ekonomisinin Covid-19 salgınından sonra hızla toparlanmasının Asya ülkelerinin ekonomilerine yardımcı olacağını savundu.

ABD'de yayın yapan CNBC kanalının 5 Ekim tarihli haberine göre Invesco, 1-7 Ekim günlerini kapsayan Ulusal Bayram tatilinde Çin genelinde ağırlanan turist sayısıyla restoran rezervasyonlarının rekor düzeyde artış gösterdiğini bildirdi.

Invesco Asya-Pasifik Piyasası Danışmanı David Chao, Çin ekonomisinin toparlanma eğiliminin güçlü olduğuna dikkat çekerek, bundan Asya ülkelerinin de yarar görebileceklerini kaydetti. David Chao, Çin'deki borsaların performansının gelişmiş ülkelerin borsalarına göre daha iyi olacağını belirtti.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından verilen bilgilere göre, eylül ayında imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) önceki aya kıyasla 0,5 puan artarak yüzde 51,5 seviyesini buldu. CNBC televizyonu, PMI değerinin, Çin'deki imalat sektörünün Ulusal Bayram tatilinde genişlediğini, dolayısıyla Çin ekonomisinin canlanmakta olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Çin'de bu yıl çifte bayramın kutlandığı 8 günlük Ulusal Bayram tatilinde seyahat sayısı 637 milyonu buldu.

İngiliz BBC kanalı, Ulusal Bayram tatilinde Çin'de iç turizmin salgın öncesindeki canlılık seviyesini tekrar yakaladığı ve iç tüketimi teşvik tedbirlerinin Çin'in turizm piyasasının canlanmasını hızlandırdığı değerlendirmesinde bulundu.cri türk