Çin, 2021 de 40 tan fazla fırlatma misyonu gerçekleştirecek.

Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Kurumundan (CASC) edinilen bilgiye göre, 2021 yılında Çin'in uzay çalışmaları kapsamında 40'tan fazla fırlatma misyonu gerçekleştirilmesi planlanıyor.

2021'de kritik bir aşamaya girecek insanlı uzay istasyonu projesinin, yıl içinde ülkenin en önemli uzay misyonu olacağı bildirildi.

CASC'nin açıklamasında, 2020'de uzaya gönderilen Tianwen-1 Mars keşif aracının bu yıl Çin'in ilk Mars keşif misyonunu gerçekleştireceğine işaret edildi. Ayrıca, yıl içinde Ay'ın keşfi çalışmalarının geliştirilmesine odaklanılacak ve BeiDou sisteminin sivil havacılık ve diğer alanlarda uygulanma çalışmaları hızlanacak.

Açıklamada, 2020 yılında Çin'in uzay çalışmalarında fırlatma ve test sayılarında rekor seviyeye ulaşıldığı, yeni nesil taşıyıcı roketlerin, ortaya koydukları iyi performansla dev projelerin uygulanmasına yardımcı oldukları belirtildi.

2020'de Chang'e-5 Ay keşif aracının Ay'a iniş yaparak ve Ay'dan numune toplayarak yeryüzüne başarıyla döndüğü aktarılan açıklamada, BeiDou-3 Küresel Navigasyon Sistemi'nin inşasının tamamlandığı bildirildi.cri türk