Qingming Günü’nün geleneklerini biliyor musunuz?

Çinlilerin dört önemli geleneksel bayramından biri olan Qingming, geleneksel ay takvimine göre yılın 24 sezonundan biridir. Qingming Günü’nde Çinliler atalarını ve ölen yakınlarını anar.

Qingming Günü, 2006 yılında Çin Somut Olmayan Kültürel Miraslar Listesi’ne eklendi.

Peki Qingming Günü’nün gelenekleri hakkında ne kadar bilginiz var?

Qingming Günü’yle ilgili geleneklerin başında ataları anma gelir. Çinliler, Qingming Günü atalarının ve ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek onların hatırasını yaşatırken milliyet duygularını da kamçılar.

Qingming sezonunda hava güzel ve temiz, doğanın her köşesi hareketlidir. Bu nedenle Çinliler Qingming sezonunda ailecek bahar gezisi yapar. Bahar gezisi 2500 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan bir Qingming geleneğidir.

Uçurtma uçurma, Qingming Günü'ndeki en sevilen etkinliklerden biridir. Eskiden insanlar, uçurtma üzerine hastalık ve afet kelimelerini yazıp uçururlar, uçurtma yükseklere ulaştıktan sonra da ipi keserlerdi. Böylece hastalıklardan uzak kalınabileceğine ve yılın felaketlerden uzak geçeceğine inanırlardı.CMG