Çin de Ulusal Gün resepsiyonu düzenlendi..

Çin hükümeti, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 72. yıldönümünü kutlamak için dün Beijing’de Ulusal Gün resepsiyonu düzenledi.

Resepsiyona Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping başta olmak üzere ÇKP ve hükümet liderleri ile yaklaşık 500 Çinli ve yabancı şahsiyet katıldı.

Başbakan Li Keqiang resepiyonda yaptığı konuşmada, bu yıl Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) kuruluşunun 100. yıldönümünün görkemli bir törenle kutlandığını söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 72 yılda ÇKP’nin liderliğinde dikkat çekici kalkınma başarıları elde ettiğini belirten Li, birinci asır için belirlenen her bakımdan orta halli refah toplumunun inşa edilmesi hedefinin gerçekleştirildiğini ve sosyalist modernizasyonun kapsamlı inşasında yeni bir sayfanın açıldığını kaydetti .

Li Keqiang, reform ve dışa açılmanın Çin'in temel ulusal politikası olduğuna ve  gelecekteki gelişimi için temel itici güç işlevi gördüğüne dikkat çekti.

Başbakan Li, reformları çok yönlü bir şekilde derinleştirmek ve halkın beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için daha etkili politikaların hayata geçirileceğini ifade etti.

Li Keqiang, Çin hükümetinin "Bir Ülke İki Sistem", "Hong Kong'un Hong Konglular tarafından yönetilmesi ", "Makao'nun Makaolular tarafından yönetilmesi" ve yüksek derecede özerklik ilkelerini tam ve doğru bir şekilde uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Çin hükümetinin egemenlik, güvenlik ve kalkınma çıkarlarını koruyup Hong Kong, Makao ve ana kesimin ortak kalkınmasını hızlandıracağını kaydeden Başbakan Li, Çin’in barışçıl kalkınma yolunu şaşmadan izleyerek yeni tip uluslararası ilişkilerin inşasına hız vereceğinin altını çizdi.CMG