Çin halkı insan haklarından her geçen gün daha çok faydalanıyor.

Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Çin halkının insan haklarından her geçen gün daha çok faydalandığını ve Çin’in dünyanın insan hakları davasına büyük katkılarda bulunduğunu belirtti.

Zhang Jun Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle dün yaptığı konuşmada, insan haklarının korunmasının ve eşitliğin ilerletilmesinin tüm insanlığın ortak bir ideali olduğuna işaret etti.

Çin halkının, Çin Komünist Partisi önderliğinde insan haklarının sağlanması, insan haklarına saygı gösterilmesi, insan haklarının korunması ve insan haklarının geliştirilmesi için çetin mücadele verdiğini vurgulayan Zhang Jun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mutlak yoksulluk sorununu çözdük ve BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin yoksulluğu azaltma hedeflerine öngörülen tarihten 10 yıl daha erken ulaştık. Halkın ve yaşamın üstünlüğü ilkesinde ısrar ederek, salgınla mücadelede önemli stratejik sonuçlar aldık. 120'den fazla ülke ve uluslararası örgüte 1 milyar 850 milyon dozdan fazla COVID-19 aşısı sağladık. Çin, bu konuda dünyada birinci sırada. Çin halkı insan haklarından her geçen gün daha çok faydalanıyor. Çin, dünyanın insan hakları davasının ilerlemesine de büyük katkılarda bulunuyor. Bunlardan gurur duyuyoruz. Günümüz dünyası birçok ciddi zorlukla karşı karşıya. Herkes için eşitlik hedefine ulaşılması konusunda aralıksız çaba göstermeye devam etmeliyiz.

Herkes için eşitliği gerçekleştirme yolunda öncelikle aşıların adil dağılımı güvence altına alınmalıdır. Herkes için eşitliği gerçekleştirme yolunda, ırkçılık ortadan kaldırılmalı, bütün ülke halklarının kalkınma yolunu bağımsız olarak seçme hakkına saygı gösterilmeli ve insan haklarını siyasallaştırma ve bu konuda çifte standart uygulama girişimlerinden vazgeçilmelidir.”

Her yıl 10 Aralık’ta kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü’nün bu yılki ana teması "Herkes için Eşitlik" olarak belirlendi.CMG