Tarihte ilk kez. Çin, tüm alp disiplini kayak etkinliklerine katılmaya hak kazandı

Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS) web sitesinde yer alan habere göre, Çinli sporcular Beijing Kış Olimpiyatları’nda alp disiplini alanında 11 yarışmaya katılmaya hak kazandılar. Çin’in Kış Olimpiyat Oyunları tarihinde alp disiplininde ilk kez tam katılımın gerçekleşeceği yarışlar Beijing’de düzenlenecek.

FIS Kış Olimpiyatları puan standardına göre, bayanlar süper büyük slalom Çinli sporcuların standarda ulaşamadığı bir yarışmaydı. 7 Ocak’ta Avusturya’da düzenlenen Kadınlar Süper Büyük Slalom FIS Puanları Müsabakası’nda Çinli sporcular Kong Fanying ve Ni Yueming iyi performans sergiledi ve sırasıyla 71,59 ve 58,03 puan alarak standarda ulaştı. Bu da, Çin’in alp disiplininin tüm yarışmalarına katılmaya hak kazandığını gösteriyor.

Alp disiplini, Kış Olimpiyatları’nda oldukça ilgi gören bir yarışmadır ve Kış Olimpiyatları’nın Tacındaki İnci olarak kabul edilir.

FIS düzenlemelerine göre, her delegasyon Beijing Kış Olimpiyatları’na 11 erkek ve 11 kadın sporcu gönderebilir. Nihai kota 17 Ocak’tan sonra belirlenecek.CMG