Beijing Kış Olimpiyat Komitesi: Tamamen yeşil enerji kullanacağız..

Beijing Kış Olimpiyat Komitesi, Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları sırasında bütün yarışma alanlarının enerji ihtiyacı yüzde yüz yeşil enerji kullanılarak karşılanacağını bildirdi.

Çin Devlet Konseyi Basın Ofisi tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında Beijing Kış Olimpiyat Komitesi’nin yetkilisi, Kış Olimpiyat Oyunları’nın hazırlık çalışmasına ilişkin son gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Çalışmalar arasında sürdürülebilir yönetim sisteminin tesis edilmesi, çevre dostu anlayışına yakışan yarışma alanlarının kurulması, düşük karbonlu uygulamanın tam yerine getirilmesi, Beijing ve Zhangjiakou kentleri ile bölgenin gelişmesinin hızlandırılması ve vatandaşların Olimpiyat Oyunları’nın düzenlenmesinden faydalanmasına öncelik verilecek.

Bu arada 2008 Beijing Yaz Olimpiyat Oyunları için kullanılmış olan spor salonları da Beijing 2022 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. Beijing Kış Olimpiyatları Komitesi, kaynak açısından karbon salınımını azaltarak eski spor salonlarını kullanmaya devam ederken, yeni düşük karbonlu yarışma salonlarının inşasına öncülük etti. Beijing Kış Olimpiyat Oyunları sırasında tüm spor salonlarının enerji kaynağı, tamamen yeşil enerjiden faydalanılarak sağlanacak.CMG