Çin: Küresel ekonominin canlanmasında büyük rol oynadık.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin ekonomisinin dinamik ve dirençli olduğunu, küresel ekonominin canlanmasında büyük rol oynadığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çin ekonomisinin 2021 yılında gösterdiği performansı değerlendirdi.

Zhao, 2021 yılında düzenlenen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın açılış töreninde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in dışa açılmayı genişleteceklerini, kalkınmadan doğan fırsatları diğer ülkelerle paylaşacaklarını, kalkınmayı hoşgörü, denge ve çifte kazanç temelinde ilerleteceklerini söylediğini hatırlattı.

Verilerin, Çin ekonomisinin dinamik ve dirençli olduğunu gösterdiğine dikkat çeken sözcü, Çin’in küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarının korunmasında ve küresel ekonomik canlanmada aktif rol oynadığını vurguladı.

2021 yılında Çin’in dış ticareti ilk kez 6 trilyon doları geçerken, ülkede fiilen kullanılan yabancı sermaye miktarı ilk kez 1 trilyon yuanı aştı. Çin’in 2021’deki doğrudan dış yatırımları 940 milyar yuanı aştı.

2021’de dünyanın ikinci büyük mal tüketim piyasası olan Çin, mal ticareti hacminde 5 yıldır dünya birinciliğini koruyor. Çin, ayrıca çektiği dış yatırım açısından da dünya ikinciliğini korudu.CMG