Shougang Kayakla Atlama Platformu nasıl kuruldu?

Shougang Kayakla Atlama Platformu, uzun süredir üretimi durdurulan Shougang Endüstri Parkı’nda bulunuyor. Endüstriyel tarzı yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda internet kullanıcısı tarafından seviliyor. Bazı insanlar bunun bir “siberpunk” hissi verdiğini ve “havalı” olduğunu düşünüyor.

Shougang Kayakla Atlama Platformu Olimpiyat Oyunları’ndan sonra da korunmaya devam edecek ve dünyanın ilk kalıcı kayakla atlama alanı olacak.

Peki, bu muhteşem kayakla atmala platformu nasıl kuruldu? Platformdaki karla kaplı alanın yüzölçümü 4190 metrekaredir. Platform için 11 bin 500 metreküp kar üretildi. Söz konusu karın üretilmesi için ondan fazla kar üretim makinesi kullanıldı. Karın kalitesini sağlamak için akıllı kar üretim sistemi de kullanıldı.

Kar üretiminin ardından, mühendisler platformun yüksekliği ve açısını hesaplayarak platformu inşa etmeye başladı. Sporcular, tamamlanan platformda uçarcasına atlama yapabiliyor.

En zor çalışma platformun inşaatı değildi, platformun bakımı daha zor bir çalışmayı gerektiriyorPlatformun yapım çalışmalarında yer alan bir mühendis, “Yarış olmadığında, hava koşulunun değişmesi nedeniyle platformdaki kar donup, sertleşebilir. Karın kalitesini korumak için her gün platformda defalarca yürüyüş yapmamız gerekir. Bunun yanı sıra, yarış esnasında sporcunun en iyi performans göstermesi için her zaman platformdaki pistleri onarıyoruz.” dedi.CMG