Chang´e-3´ün Başarılı Fırlatılışı Uluslararası Basında

02.12.2013 CRI - Chang'e-3 Ay keşif aracının başarılı fırlatılışı uluslararası basın yayın organlarında büyük dikkat çekti.

Chang'e-3 Ay keşif aracı bugün (2 Aralık) saat 01.30'da fırlatıldı. Ay'a iniş yapacak olan araç çeşitli incelemeler yapacak.

BBC tarafından verilen haberde, "Yutu" isimli ay taşıtını taşıyan Chang'e-3 Ay keşif aracının görevinin "Süper Asya ülkesinin uzay planını gerçekleştirmedeki anahtar bir adım" olduğuna işaret edildi. Haberde, bu görevin başarılı olmasının Çin'in uzay keşif planında bir kilometre taşı olacağı belirtildi. "The Guardian" gazetesinde yer alan bir haberde de, hedefin başarılı olması durumunda, Çin'in ABD ve Eski Sovyetler Birliği'nin ardından Ay'a iniş gerçekleştiren üçüncü ülke olacağı belirtildi.

Chang'e-3 Ay keşif aracının fırlatılışı Rus basınında da yer buldu. Ita-Tass Haber Ajansı tarafından verilen haberde, Çin'in Ay keşif projesinin geçmişi hakkında bilgiler aktarılırken Chang'e-3 Ay keşif aracının başarıyla fırlatılmasının Çin'in Ay keşif projesinin ikinci aşamasına girdiğini gösterdiği ifade edildi.