Ankara
08:37

TR | CH | EN   
Pekin
14:37


Kızartılmış Muz

Kızartılmış Muz

Gerekli malzemeler şudur: 10 tane yumurta, 125 gram sulu nişasta, 75 gram un, 750 gram yağ (gerçekten sadece 100 gram yağ tüketilecek), birkaç damla muz özü ve uygun bir miktardaki kuru nişasta. Tamam malzemeler bu kadar. Hazırlık yapalım. 

Yumurta sarıları kaseye koyalım, sonra sulu nişasta, un, muz özü ve 75 gram şeker katıp çubuklarla karıştırırken uygun bir miktardaki suyu katalım. Şu an tencereyi ocağa koyayıp tencere içine az su veriyoruz. Suyun kaynamasından sonra hazırlanmış yumurta sarılarını tencere içine veriyoruz. Yumurta sarıları zayıf ateşle hızla kızartılmalıdır. Yumuta sarıları katı duruma gelinceye kadar kepçeyle yumurta pidesini düz olarak basın. Güzel ve düz olmuş yumurta sarısı piyadesini tencereden tereyağ ve muz özüyle sürülen tabağa çıkarabiliyoruz. Bu zamanda ellerle yumurta sarısı piyadesinin kalınlığını 2 santimetreye kadar bastıktan sonra buzdolabına koyun. 15 dakika sonra buzdolabından yumurta sarısı piydesini kesiş tahtasına alıp 2.5 santimetre şerit olarak keselim, nişasta katarken yumurta sarısı şeridini muz şekline getirmelisiniz. Tencereye yağ koyalım. Tencere içindeki yağın 60-70 derece sıcaklığa ulaştığında yumurta sarısı şeritlerini kızartmaya başlarız. Ve kepçele yumurta sarısı şeritlerini durmadan dönüştürmeliyiz. Yumurta sarısı şeritleri altın rengine gelirken tabağa koyulabilir. Yumurta sarısı şeritleri üzerine şeker katılır. Özellikleri şudur: altın renkli yumurta sarısı şeritleri çok gevrek ve güzel ağız tadına sahiptir. 

Önce malzemeleri sıralayalım: 3 yumurta, 200 gram un, tatlı gül. Şeker ve tereyağ. Malzemeler tamamdır. Şimdi hazırlık yapalım. Çırpılmış yumurta un ile birlikte karıştırılmalı. sonra 60 gram sulu bezelye unu yumurta kolasına koyarak karıştırın. Çok yoğun olması durumunda uygun bir miktardaki su verilir. Şimdi tencereyi yüksek sıcaklıktaki ocağa koyup yumurta kolasını tecereye sürekli ve yavaş bir şekilde dağıtarak karıştırın. Tenceredeki yumuta kolası kaynar ve yoğun bir haline gelirken üzerine yağ sürülen bir tabağa koyularak kepçele düz olarak basılmalıdır. Daha sonra soğumuş ve katılaşmış yumurta kolası şerit şeklinde bıcaklanıp kuru bezelye ununda sürülmeli. Bu zamanda yumurta şeritleri sıcaklığı 50 ve 60 derece olan yağ tavasına koyarak kızartılır. Yumurta şeritleri az katılaşınca çıkarılmalı, biraz sonra yağ tavası çok sıcak duruma gelirken yumurta şeritleri altın rengi görünce çıkarılabilir. Şimdi tecereye biraz suyu ve şeker koyarak pişiriniz. Tavadaki şeker suyu kola şekline gelirken tecereye tatlı gülleri ve kızartılmış yumurta şeritlerini koyarak karıştırınız. Şu ana kadar kızartılmış tatlı gül tamamdır. Bu yemeğin özellikleri şunlardır: dışı gevrek, içi yumuşak ve lezzetlidir. Çok güzel ağız tadı var.


HABER KÖŞESİ
ETKİNLİKLER