info@turkcindostlukvakfi.org.tr

+90 312 446 58 15

TÜRKİYE ÇİN DOSLUK VAKFI ÇİN'İN BAŞKENTİ BEİJİNG'E ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye- Çİn Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan, Çİn Komünİst Partisi Merkez Komİtesİ Uluslararası İlİşkİler Bakanlığı Batı Asya ve Kuzey Afrika Daİresİ Genel Müdürü Jiao Zhixin’i Beijing’de Çİn Komünİst Partİsİ Merkezinde ziyaret ettİ
Resim11.jpg

Görüşmede, Hasan ÇAPAN, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki iş birliği ve ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik sağlanan katkılardan ötürü Çin Komünist Partisi'ne derin saygı ve şükranlarını ifade etmiştir. İki ülke arasındaki dostane ve karşılıklı çıkarlara dayalı bağların pekiştirilmesindeki çabaları için teşekkür etti. Taraflar, bu kapsamda, elde edilen başarıların devamını temenni ederek, İyi niyet ve dostluk nişanesi olarak karşılıklı plaket ve hediyeler takdim ettiler.

Resim2.jpg

Türkiye- Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan, Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Beijing'de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Deng Li ile bir araya geldi. Bu önemli görüşmede, Vakıf Başkanı Hasan Çapan, Deng Li'ye, Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkilerin gelişimine sağladığı katkılardan ötürü şükranlarını iletti. Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında var olan dostane bağların daha da güçlendirilmesinde Deng Li'nin göstermiş olduğu çabaların, iki ülke arasındaki ikili iş birliğini önemli ölçüde kolaylaştırdığını ve derinleştirdiğini vurguladı. Türkiye – Çin Dostluk Vakfı’nın da her alanda iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesi için yaptığı katkıların istisnasız ve kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

Resim3.jpg
Türkiye- Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan, Çin Ticaret Bakanlığı Servis Ticaret ve Ticaret Hizmet Sektörü Genel Müdürü Zhu Guangyao’ya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye ve Çin arasındaki hizmet sektörü ve ticareti ile ilgili bilgi paylaşımı ve görüş alışverişi gerçekleştirildi ve İki ülke arasındaki ikili ticaretin geliştirmesinin önemini vurguladılar.

Resim4.jpg
Türkiye- Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Beijing Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Ekselansları Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’ya Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesinde göstermiş olduğu üstün çabalar için derin minnettarlığını ifade etti. Sayın Büyükelçi’nin yaptığı müstesna katkılar, iki ülke arasındaki iş birliğini muazzam derecede ilerletmiştir. Vakıf Başkanımız, İki millet arasındaki dostluğun ve ortak çalışmaların daha da pekiştirilmesine olanak sağlayan bu gelişmeler için teşekkürlerini sundu ve başarılarının devamını diledi.

Resim5.jpg
Türkiye- Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan, Çin’in en büyük ve önemli altyapı şirketlerinden biri olan China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) Başkanı Chen Sichang ile CCECC’nin Beijingdeki merkezinde bir araya geldiler. Görüşmede, Başkanımız Hasan Çapan’ın koordinatörlüğünde Türk paydaşlarla beraber CCECC’nin Eskişehir – İstanbul Kesim 2 Yüksek Hızlı Tren hattı yapımında sağladığı çok avantajlı finans ve üstün tekonoloji ile üstlendiği yapım sorumluluklarının getirdiği faydalar ve Türkiye’ye kattığı değerler vurgulandı. Başkan Chen Sichang, CCECC’nin altyapı projelerindeki geniş tecrübesiyle, Türkiye'nin kalkınma hedeflerine uyum sağlayarak, Bir Yol – Bir Kuşak projesi çerçevesinde Başkanımız Hasan Çapan’ın koordinatörlüğünde ve Türk paydaşlar ile Türkiye’de benzer projelerin hayata geçirilmesinde çok istekli olduklarını güçlü bir şekilde vurguladı. CCECC’nin "Bir Kuşak, Bir Yol" girişimi çerçevesindeki uluslararası tecrübesi, Türkiye'nin stratejik konumunu güçlendirirken, iki ülke arasındaki ekonomik ve teknik iş birliğini pekiştireceği de dile getirilmiştir.

Türkiye- Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan ve Vakıf heyeti, Beijinge gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinde, Çin’in savunma sanayinde gerek araştırma ve geliştirme, gerekse üretimde çığır açarak Çin Halk Ordusunu denizden-uzaya kıskanılan ve korkulan bir güç haline getiren Çin’in belli başlı Savunma Sanayii şirketlerinin Başkan ve CEO’ları ile bir araya gelmişlerdir. Çinli şirketler ile Türkiye ve Çin savunma sanayileri arasında yapılabilecek ortak işbirlikleri ve çeşitli imkânların değerlendirilmesi ve ülkelerimiz açısından stratejik olan hususlarda bilgi ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.