info@turkcindostlukvakfi.org.tr

+90 312 446 58 15

CPPCC ULUSAL KOMİTESİ DAİMÎ KOMİTE ÜYESİ VE KÜLTÜR, TARİHİ VERİLER VE ÇALIŞMALAR KOMİTESİ BAŞKANI WU YİNGJİE TÜRKİYE - ÇİN DOSTLUK VAKFI'NI ZİYARET ETTİ

CPPCC Ulusal Komitesi Daimî Komite Üyesi ve Kültür, Tarihi Veriler ve Çalışmalar Komitesi Başkanı; Xizang Özerk Bölgesi Çin Komünist Partisi (ÇKP) Eski Sekreteri olan Sayın WU Yingjie ve değerli heyeti, İstanbul ziyaretlerinde Vakfımızı ziyaret etmişlerdir.

Vakıf Başkanı Hasan Çapan'ın ev sahipliğinde, İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve Kültür Müşaviri Zhou Meifen'in de katılımlarıyla Türkiye-Çin Dostluk Vakfı rezidansında ağırlanan heyet, iki ülkenin stratejik konumlarından dolayı dostluk ve dayanışma içinde olmanın büyük önem arz ettiği ve geniş kapsamlı iş birliği ruhuna vurgu yaptılar.

Ayrıca ziyarette, güçlendirilmiş siyasi ilişkilerin ülkelerimize karşılıklı yarar temelinde stratejik konumlarını daha da güçlendireceği dile getirildi.

Heyet, Türkiye ile Çin arasındaki dostane ilişkilerin derinleştirilmesi ve her iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda iş birliğinin artırılması fikri ile saygı, sevgi ve muhabbetle ile uğurlanmıştır.